JOOP HERBY BLAYR Kostuum

89EMMG5Knv
JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum

Materiaal & wasvoorschrift

Materiaal buitenlaag 98% wol, 2% elastaan

Voering 100% viscose

Niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong Ja

Wasvoorschrift Chemische reiniging

Alles over dit product

Heuphoogte Normaal

Halslijn / kraag Revers

Sluiting Knopen

Zakken Klepzakken, insteekzak

Sluiting Verborgen rits

Broekzakken Achterzakken, zijzakken

Patroon Gemêleerd

Details Schoudervulling

Artikelnummer JO922A02B-K12

JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum JOOP! HERBY BLAYR - Kostuum

Inleiding

Het project “Mest op Maat – Dünger nach Maß” gaat over de hele waardeketen (zie afbeelding 1) van ruwe mest, via direct gebruik als mest of energiesubstraat tot verwerking als kunstmest en input-substraten in regio´s met veel veehouderij in Duitsland en Nederland. Daarbij is de focus gericht op een transparante en behoeftegestuurde verwerking van mest en digistaat, waarbij efficiënte technologieën worden gebruikt.

Alle projectpartners houden zich al vele jaren met dit thema bezig. De hierdoor opgebouwde knowhow wordt in dit project samengebracht en biedt de mogelijkheid een grote stap voorwaarts te zetten wanneer het om het ontwikkelen van oplossingen voor de uitdagingen van de verwerking van mest en digistaat gaat.

Het project zal niet alleen kijken naar geslaagde voorbeelden in de projectregio, maar vooral ook nieuwe concepten en technologieën voor het mest- en digistaatgebruik ontwikkelen. Om de diversiteit van ideeën te bevorderen en een meer doelgerichte ontwikkeling te stimuleren, worden richtinggevende projecten tijdens de looptijd van het project deskundig ondersteund. Heeft u ideeën, technologieën en innovatieve concepten die al gerealiseerd zijn of verder ontwikkeld moeten worden? Neem dan contact op met ons en maak deel uit van Mest op Maat – het platform voor gebruik van mest en digistaat.

Afbeelding 1: Schematische weergave van de procesketen mest- en digistaatgebruik

Motivatie / Probleemstelling

Het projectgebied van Mest op Maat, zie afbeelding 2, omvat in NRW de Kreisen van het Münsterland (Steinfurt, Borken, Coesfeld, Warendorf en de stad Münster), in Niedersachsen de Kreisen Emsland en Grafschaft Bentheim en aan Nederlandse kant de provincies Overijssel (Noord-Overijssel, Zuid-Overijssel, Twente) en Gelderland (Zuidwest-Gelderland, Achterhoek, regio Arnhem/Nijmegen). In deze projectregio zijn er veel veehouderijen met alleen al meer dan 16 miljoen varkens die jaarlijks in totaal 24.000.000 m³ dierlijke uitwerpselen produceren. Het potentieel van de mestwaarde bedraagt ongeveer 230 miljoen euro voor alleen al varkensmest. De hoge overschotten aan nutriënten moeten milieuvriendelijk verwerkt worden en dit leidt tot stijgende kosten.

Tegelijkertijd bestaat er in regio´s met veel akkerbouw behoefte aan nutriënten, waardoor er de afgelopen jaren een steeds groter transport van dierlijke uitwerpselen ontstaan is, juist ook over de landsgrenzen heen. Dit is echter vaak weinig efficiënt en economisch gezien meestal niet zinvol. Het “Nährstoffbericht (Nutriëntenrapport) Niedersachsen” van de Landwirtschaftskammer Niedersachsen maakt melding van import van 91.117 t/jaar mest uit Nederland naar Niedersachsen in 2013. Ook in het “Nährstoffbericht NRW” van de Landwirtschaftskammer wordt gerapporteerd over import van een hoeveelheid mest van 1.423.231t/jaar in 2013 uit Nederland naar NRW.

Door een verbeterd gebruik van mest en digistaat kan bv. CO2 uitstoot verminderd worden door de vervanging van kunstmest (energie-intensieve productie), een beter energetisch gebruik van beschikbare reststoffen en een betere transporteerbaarheid van de voedingsstoffen. Bovendien ondersteunt een toegenomen energetisch gebruik van deze reststoffen de duurzame energieproductie in de EUREGIO volgens de klimaatdoelstellingen van de EU en Nederland (-20 % CO2 tot 2020) en Nordrhein-Westfalen (-25 % CO2 tot 2020). Aan het einde van de waardeketen staat altijd het gebruik als mest die – naar behoefte gebruikt – een bijdrage aan de oplossing van de met het voedingsstoffenoverschot samenhangende milieuproblemen kan leveren.

Afbeelding 2: Projectregio

Inhoud / Projectbeschrijving

Aan het begin van het project worden ontstaan, overschot en transport van dierlijke uitwerpselen en hoeveelheden nutriënten transparant voorgesteld. Met hulp van gemeenschappelijke grensoverschrijdende excursies en expertworkshops moeten in het project innovatieve opwerkingstechnologieën en concepten voor gebruik onderzocht en beoordeeld worden. Daarbij staat met name het bepalen van de belangen en behoeften van de kant van de afnemers centraal om producten waar vraag naar is te kunnen aanbieden.

Het zwaartepunt van het werk in het project is de studie van bestaande en nieuwe technologieën en concepten voor mest en vergisting residuen. Deze worden in het laboratorium en in de praktijk getest voor de opwerking van runder- en varkensmest en digestaat. Door de proeven moet het rendement van bestaande technieken toenemen, moeten er nieuwe technologieën ontwikkeld en tot technisch uitgewerkte concepten gevormd worden. Uiteindelijk worden deze concepten in pilotinstallaties in de praktijk gerealiseerd. Behalve de installaties voor de verwerking wordt in het project ook rekening gehouden met logistiek en dispensatietechnologieën. Door een gecontroleerde en geschikte bemesting kan een vervuilend nutriëntenoverschot worden verminderd.

Doelen / resultaten

Het project heeft als doel door technische innovaties de mest ter plaatse te behandelen en te verwerken en zo het transport van mest over de grens aanzienlijk te reduceren. Hiervoor wordt het mogelijk om succesvolle opwerkingsconcepten te realiseren en het potentieel van reeds bestaande technologieën te verbeteren. Er wordt gestreefd naar productie van verkoopbare producten (NPK-mest) die als gelijkwaardige vervanging van kunstmest in akkergebouwgebieden gebruikt kan worden. Met de verdere ontwikkeling van een NIRS-gestuurde en een precies aan de behoefte aangepaste bemesting wordt op een effectieve manier een overschot aan mest vermeden.

Blauwe Floris van Bommel Riem 75153 Floris van Bommel
Nederlands NL

Komende Evenementen

Breng de soep opnieuw aan de kook op een zacht vuur. Voeg er ook de gebakken soepballetjes bij.

Balletjes met krieken balletjes in tomatensaus

vlees Balletjes met krieken balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

kindvriendelijk Balletjes in tomatensaus

Pasta met vegetarische balletjes in pittige tomatensaus

pasta Pasta met vegetarische balletjes in pittige tomatensaus

De beste tomatensoep, afgewerkt met krab

vis De beste tomatensoep, afgewerkt met krab

Ik zoek het recept van balletjes in tomatensaus met risotto. Kan iemand helpen?

V. Berteloot

Hoe maak ik saus voor koude 'balletjes in tomatensaus' voor op de boterham?

S. mertens
Mizuno ALPHA Korte broeken
Napapijri EBIBA Poloshirt

Balletjes met krieken balletjes in tomatensaus

vlees Balletjes met krieken balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

kindvriendelijk Balletjes in tomatensaus

Pasta met vegetarische balletjes in pittige tomatensaus

pasta Pasta met vegetarische balletjes in pittige tomatensaus

De beste tomatensoep, afgewerkt met krab

vis De beste tomatensoep, afgewerkt met krab

snuifje cayennepeper
scheutje olijfolie maar mag ook een klontje boter zijn
50 g paneermeel
2 eieren
750 g gemengd gehakt
scheutje olijfolie
1 eetlepel (riet) suiker
70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
4 takjes tijm
4 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
3 (kleine) wortelen
3 teentjes look
3 uien
4 stengels selder
1600 g hele tomaten (uit blik)
500 g soepvlees (met of zonder bot)
peterseliestelen
peper van de molen

Vandaag staat een soep op het menu met twee hoofdrolspelers: tomaten en vleesballetjes. Veel vleesballetjes. Een echte opkikker voor elk moment van de dag. Voor de bereiding buiten het tomatenseizoen kies je best voor tomaat uit blik of brik.

500 g soepvlees (met of zonder bot)
1600 g hele tomaten (uit blik)
4 stengels selder
3 uien
3 teentjes look
3 (kleine) wortelen
2 takjes rozemarijn
4 laurierblaadjes
4 takjes tijm
peterseliestelen
70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
1 eetlepel (riet) suiker
scheutje olijfolie

Spoel de stengels selder en schil de wortelen. Snij beide groenten ook in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime stoofpot of soepketel op een matig vuur. Stoof de uien kort en voeg dan alle andere groenten toe.

Pel de looktenen, snij ze grof en roer de stukjes door de stovende groenten.

Verzamel de rozemarijn, de takjes tijm en de laurierblaadjes. Doe er eventueel ook peterseliestelen bij. Bind alle kruiden samen tot een grote ‘bouquet garni’.

kookvraag
Hoe maak ik een bouquet garni?

Gooi de kruidentuil in de pot, roer en zet het vuur wat zachter. Roer de tomatenpuree door de groenten en laat het concentraat kort bakken.

Giet de hele tomaten uit blik in de pot. Voeg ook evenveel water toe. Roer eventuele bakresten op de bodem van de pot los.

Gebruik het water om de blikken uit te spoelen, alvorens het in de soep gaat.

Leg het stuk soepvlees in de soep, voeg een klein beetje suiker toe en zet het deksel op de pot.

Laat de soep één tot twee uur pruttelen op een zacht vuur. (Liefst tot het soepvlees mals is, zodat je het later kan verwerken in een andere bereiding.)

750 g gemengd gehakt
2 eieren
50 g paneermeel

Spoel je handen en hou ze nat om de balletjes te rollen. Dan gaat het eens zo makkelijk. Rol balletjes met een diameter van ongeveer anderhalve centimeter.

Gooi ze in de hete soep en laat het vlees enkele minuten garen.

Schep de gehaktballetjes uit de soep en verzamel ze in een kom. Laat ze even uitlekken.

scheutje olijfolie maar mag ook een klontje boter zijn
Grote hoeveelheden balletjes bak je best in meerdere beurten.

Verwijder de uitgekookte kruidentuil uit de soep. Schep ook het soepvlees eruit.

Mix de tomatensoep glad met de staafmixer. Schep ze daarna door een grote zeef.

Roer de soep in delen door de zeef met de bolle zijde van een (kleine) pollepel. De droge pulp gooi je weg.

peper van de molen
snuifje cayennepeper

Breng de soep opnieuw aan de kook op een zacht vuur. Voeg er ook de gebakken soepballetjes bij.

Facebook Steve Madden DEBBIE Sandalen
Instagram Pinterest

Een betere surfervaring dankzij cookies

Bij de VRT gebruiken we cookies om onze websites en apps beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren

Video: cookies bij de VRT

Shoo Pom Bouba Fringe Grijs

De beste kijk-, luister- en surfervaringen

Zonder zaken te verzwijgen

In een veilige omgeving

Onder jouw toeziend oog

Jouw privacy, onze prioriteit

De cookiestoestemming is van toepassing op de VRT-websites, subsites en apps van deze merken: VRT NWS – Sporza – VRT NU – één – Canvas – Radio 1 – Radio 2 – Klara – MNM – Studio Brussel – VRT

Een betere surfervaring dankzij cookies

zorgen ervoor dat onze websites werken zoals het hoort, en brengen het gebruik in kaart voor analyse en onderzoek.

Clergerie XOCK Zwart
Ik vind lezen leuk

Kinderen die een hekel hebben aan lezen bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden (Frank Serafini)

13 apr 2015
door Mathilde | geplaatst in: ★★★★☆ , , Peter Kaiser LEAH Klassieke pumps
, TOM TAILOR VNECK Trui
| 7
Informatie over het boek Adidas Originals SUPERSTAR CRIB Wit
- Meedogenloos Marc OPolo Vest
2015 Bladzijden: 190 Leeftijd: 12+ Genre: thriller

Meer informatie

ara Korte laarzen

Mijn samenvatting

Isra is verdwenen. Haar vrienden Lieke en Lukas hebben geen idee waar ze is. De politie denkt dat ze naar Syrië is afgereisd. Ook Mo, een vriend van Isra, blijkt verdwenen te zijn.

Lieke gelooft er niets van dat Isra naar Syrië is gegaan, en zeker niet uit vrije wil. Samen met Lukas vraagt ze Simon, een journalist die voor een televisieprogramma mensen opspoort, of hij kan uitzoeken waar Isra is. Dat wil hij wel. Hij komt er achter dat Isra, samen met Mo, in de buurt van Düsseldorf was.

Zal Simon er achter komen waar Isra nu is?

Mening over het boek

Heb je het boek uitgelezen? Ja Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

Wat vind je van het boek? ★★★★☆ – goed Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen? Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk Welke steekwoorden passen bij het boek? geheimzinnig, verrassend, zielig, realistisch Hoe kom je aan het boek? gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek? Nee Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?

Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?

Wat vind je leuk aan het boek? Het is een spannend en actueel verhaal Wat vind je niet leuk aan het boek? weet ik niet Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen? Nee, ik wil niemand ontmoeten Wil je nog iets anders vertellen over het boek? Het is een spannend en actueel verhaal. Ik denk dat dit een goed boek is voor middelbare scholieren om te lezen en er daarna een groepsgesprek over te hebben. Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen? Gemiddeld Zitten er moeilijke woorden in het boek? Nee Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?

Wil je het boek nog een keer lezen? Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen Aan wie zou je dit boek aanraden? Aan jongeren vanaf 12 jaar die graag een spannend en realistisch verhaal lezen

Ikvindlezenleuk heeft dit boek gekregen van uitgeverij Kluitman

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler van een boek? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website (even googlen...). Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Clarks Kendra Sienna Goud en brons
, Jeugdliteratuur.org , Leesfeest , Superdry HOODED WINDTREKKER Jas
, Pier One 5 PACK Sokken
Succes!

Wanneer de 15-jarige Isra plotseling spoorloos verdwijnt, laat ze haar familie en beste vrienden Lieke en Lukas verbijsterd achter. Lieke denkt dat Isra is ontvoerd door haar vriend Mo, maar de politie is daar niet zo zeker van. Zij ontdekken namelijk dat Isra samen met Mo op het vliegtuig is gestapt om vanuit Düsseldorf richting Hatay te vliegen: een bekende route voor Syrië-gangers die zich willen aansluiten bij de terreurbeweging ISIS. Wat is er gebeurd? Heeft Mo iets te maken met Isra’s verdwijning of is ze toch vrijwillig naar Syrië vertrokken? En kunnen Lieke en Lukas haar met behulp van misdaadjournalist Simon van der Pol opsporen en terugbrengen naar Nederland? Zullen zij hun vriendin ooit nog terugzien?

Het verhaal van de agent lijkt overeen te komen met de beelden, maar een forensisch expert spreekt die verklaring tegen. De auto zou pas in beweging zijn gekomen nadat het schot werd gelost. Daarbij komt dat de agent een verklaring mocht afleggen nadat hij de beelden zelf had bekeken. De verklaring reflecteert dus niet zijn eigen herinnering van het incident, maar kan aangepast zijn naar aanleiding van wat er op beeld te zien is.

De zaak is inmiddels 2 keer nietig verklaard , omdat de jury niet tot een oordeel kan komen. Ondanks de beelden is er dus onenigheid over de toedracht.

Ook Pepe jeans Britt Fabric K Blauw
van een drugsdealer in Marion County, Florida laat zien hoe bodycam- en camerabeelden van een nabijgelegen gebouw 2 verschillende verhalen vertellen. Een bodycam vertelt een gebeurtenis vanuit slechts 1 perspectief. En dat is lang niet altijd betrouwbaar.

In de diverse internationale onderzoeken vallen nog een aantal dingen op:

In 7 van de 9 betrouwbare evaluaties worden forse problemen met techniek genoemd. Denk daarbij aan slechte beeldkwaliteit, het beheer van de beelden, de bediening van bodycams en ongemak bij het dragen apparaten.

Canadese onderzoekers ontdekten in 2015 dat veel positieve berichten over bodycams in de media onbetrouwbaar zijn. Bij een groot deel van de positieve nieuwsstukken is de producent van bodycams de bron.

Nederlanse pilotprojecten zijn vaak zeer ambitieus in hun doelstellingen: , , en per publicatie. De bodycam wordt vaak als wondermiddel gezien.

Terwijl een van de meest geslaagde beschreven voorbeelden juist 1 zeer helder doel had. Bodycams werden in 2014 in Essex (Engeland) enkel ingezet in de noodhulp na meldingen van huiselijk geweld.

Hét doel van inzet van bodycams in Nederland is preventie van geweld tegen agenten. Daarvoor moet een bodycam zichtbaar zijn voor burgers. Maar agenten kiezen ervoor om burgers niet te wijzen op het dragen en activeren van bodycams.

Ook belangrijk: waarom probeer je een bepaald doel te bereiken? In 2016 werden 5.624 incidenten van geweld tegen agenten geregistreerd. Daar tegenover staan 14.660 meldingen over agenten die geweld inzetten. Waarom is de doelstelling geformuleerd op het (in omvang) kleinste probleem?

© Siekman Stassen 2016 | Website door Witte Sandalen met Sleehak Nero Giardini